Κόκορας χωριάτικος κοκκινιστός με χυλοπίτες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κόκορας χωριάτικος κοκκινιστός με χυλοπίτες

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κόκορας χωριάτικος περίπου 1.700 γρ., κομμένος μερίδες.
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 100 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη (Άργους ή Καλαβρύτων )
  • 200 γρ. Χυλοπίτες Ψύλλα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αλατοπιπερώνουμε τον κόκορα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κόκορα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 35 λεπτά ρίχνουμε το ζωμό, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για 2 – 3 λεπτά και προσθέτουμε τις χυλοπίτες.

Μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά και να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά και να μαλακώσουν και τα υπόλοιπα μέρη του κόκορα. (Το κρέας από το μπούτι χρειάζεται γύρω στα 10 – 15 λεπτά περισσότερο χρόνο μαγειρέματος για να μαλακώσει.)

Ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν με τη σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.. Μοιράζουμε τον κόκορα με τις χυλοπίτες στα πιάτα, σκορπίζουμε τη μυζήθρα και σερβίρουμε.

No Comments

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.