
08 Οκτ Στρογκανοφ χοιρινό
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. χοιρινό φιλέτο (Ψαρονέφρι) ( από ελληνικό χοιρινό )
- 1 ½ κ.γ. πάπρικα
- 250 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια, κομμένα ροδέλες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, σε ροδέλες
- 200 ml. κρέμα γάλακτος, με χαμηλά λιπαρά
- 1/3 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Μετά από 10′ τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε από τα υγρά τους και τα βάζουμε σ’ ένα πιάτο.
Κόβουμε το χοιρινό σε λεπτές λωρίδες, το πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το αλατοπιπερώνουμε και το μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5′. Προσθέτουμε την κρέμα και τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5′. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με τα ζυμαρικά που προτιμάμε!(χυλοπίτες χειροποίητες ΨΥΛΛΑ ή μακαρόνια ).
No Comments