08 Οκτ Χοιρινό με μπύρα
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μπουκιές
- 350 γρ. Χωριάτικα Χειροποίητα λουκάνικα ΚΡΕ-ΠΑΠ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο (1 κ.σ. + 1 κ.σ.)
- 4 μέτρια κρεμμύδια
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 1 φύλλο δάφνης
- 50 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
- 500 γρ. μαύρη μπύρα
- 50 γρ. Μέλι
- 3 κλαδάκια από φρέσκο δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
- 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
- φρέσκο δεντρολίβανο
- φρέσκια ρίγανη
- παραδοσιακό κεφαλοτύρι ολύμπου ή κεφαλλονιάς για γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές κάθετες φέτες (1-2 εκ.) και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο,μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά.
Μόλις σοταριστούν τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το ίδιο τηγάνι ξανά σε μέτρια φωτιά να κάψει και σοτάρουμε με τον ίδιο τρόπο το κρέας.
Χωρίς να ρίξουμε άλλο λάδι βάζουμε το κρέας στο τηγάνι και το σοτάρουμε πάρα πολύ καλά ώστε να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Όταν είναι έτοιμο το χοιρινό και έχει ροδοκοκκινίσει τότε ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα λουκάνικα.
Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και την μαύρη μπύρα.
Τέλος, προσθέτουμε το μέλι, το δεντρολίβανο, τον κύβο και τα φύλλα δάφνης.
Ανακατεύουμε και κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και γαρνίρουμε με φρέσκο δεντρολίβανο και φρέσκια ρίγανη.
No Comments