
08 Νοέ Burger
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπιφτέκια
- 6 φέτες μπέικον
- 800 γρ. κιμά απο μοσχαρίσια σπάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 φέτες τυρί τσένταρ
Για το σερβίρισμα
- 4 ψωμάκια για μπεργκερ (Pitta’s Pitta)
- 4 φέτες ντομάτα
- μαγιονέζα
- κέτσαπ ή σάλτσα bbq
- μαρούλι
- αγγουράκι πίκλες
- πατάτες τηγανητές
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει και προσθέτουμε ελαιόλαδο
- Κόβουμε τα κρεμμύδια ροδέλες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βαλσάμικο για να τα βοηθήσουμε να καραμελώσουν. Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- Μόλις πάρουν χρώμα, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Η διαδικασία μπορεί να πάρει 4-5 λεπτά.
Για τα μπιφτέκια
Το μεγαλύτερο μυστικό για το burger είναι στο κρέας. Και έχει να κάνει με την προετοιμασία του. Όταν πάτε στο χασάπη σας λοιπόν του ζητάτε να περάσει το κρέας από τη μηχανή του κιμά 2 φορές για να βγει αφράτος.Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε τα έτοιμα μπιφτέκια χοιρινού, μοσχαριού ή λαχανικών που παρασκευάζονται στο κατάστημά μας.
- Σε ένα άλλο τηγάνι ψηνουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά.
- Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και σχηματίζουμε τα μπιφτέκια μας πολύ απαλά χωρίς να τα πιέσουμε καθόλου. Πρέπει το μπιφτέκι να μείνει αφράτο και ζουμερό.Στο τηγάνι που είχαμε ψήσει το μπέικον, ψήνουμε τα 4 μπιφτέκια.
- Μόλις τα βάλουμε στο τηγάνι, τα πατάμε απαλά με μια σπάτουλα ίσα ίσα για να πάρουν σχήμα και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Μόλις πάρουν χρώμα, γυρνάμε τα μπιφτέκια από την αλλη πλευρά.
- Βάζουμε 1 ½ φέτα τυρί τσένταρ πάνω σε κάθε μπιφτέκι και 1 ½ φέτα μπέικον πάνω απο κάθε φέτα τυρί.
Για το στήσιμο
- Στήνουμε το burger βάζοντας στην βάση το ψωμάκι μας, τη μαγιονέζα, την κέτσαπ ή τη σάλτσα bbq, το μπιφτέκι, τη ντομάτα, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το μαρούλι και το αγγουράκι πίκλες.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
No Comments