Κεφαλάκι
Χαρακτηριστικά: Μαλακό κρέας , τρώγεται οποιοδήποτε κομμάτι κρέας υπάρχει επάνω του, καθώς και το μυαλό.Γίνεται βραστό, ψητό ή στη σούβλα.
Λαιμός: Χαρακτηριστικά: Μαλακό και αρκετά λιπαρό.Είναι κατάλληλος για βραστό, κοκκινιστό ή φρικασέ
Σπάλα η στήθος
Χαρακτηριστικά: Τρυφερό, αλλά πολύ λιπαρό κρέας. Ξεκοκαλισμένη γίνεται φρικασέ, κοκκινιστό, σούπα λεμονάτη ή ριγανάτη.
Κοιλιά: Χαρακτηριστικά: Λιπαρό κρέας, χωρίς κόκαλα .Μαγειρεύεται γεμιστή με ρύζι και μυρωδικά, πιλάφι, κοκκινιστό με χυλοπίτες ή γιουβέτσι.
Καρέ – Παϊδάκια – Μπριζόλες
Χαρακτηριστικά: Τρυφερό κρέας με κόκαλα.
Καρέ: ψητό ολόκληρο με κρούστα μυρωδικών, με πατάτες στο φούρνο.
Παϊδάκια: στη σχάρα, πανέ ή φρικασέ.
Μπριζόλες: στη σχάρα, στο τηγάνι, στο φούρνο ή στην κατσαρόλα με μυρωδικά.
Σέλα- Νεφραμιά
Χαρακτηριστικά: Μαλακό και σχετικά φτωχό σε λίπος κρέας.
Σέλα: Γίνεται σοτε με κρασί και μυρωδικά, στη σχάρα, ψιλοκομμένη τας κεμπάπ.
Νεφραμιά: Μαγειρεύεται γεμιστή, ρολό ψητό της κατσαρόλας.
Μπούτι: Χαρακτηριστικά: Αρκετά τρυφερό κρέας, με σχετικά λίγο λίπος. Είναι πολύ νόστιμο γεμιστο στο φούρνο, κρασάτο και γιουβέτσι
Ποδαράκια: Χαρακτηριστικά: Φτωχό σε λιπαρά κρέας με πολλά μικρά κόκαλα. Κατάλληλο για την αγαπημενη μας μαγειριτσα, για φρικασέ και κοκκινιστό.