kre-pap-logo2

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=”” css=”.vc_custom_1538734482399{padding-top: 4% !important;}”][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”10/12″][vc_column_text]

Τα μέρη του κρέατος και πώς μαγειρεύονται

[/vc_column_text][vc_separator type=”normal” color=”#f05023″ thickness=”1″ el_class=”sep60″][vc_column_text]

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πώς μαγειρεύετικάθε κομμάτι κρέατος,έτσι ώστε να έχει επιτυχία το φαγητο μας!
Εμεις είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε σωστά!

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=””][vc_column][qode_advanced_tabs title_layout=”with_icon” title_tag=”h5″][qode_advanced_tab icon_pack=”font_awesome” icon=”fa-500px” tab_title=”Μοσχάρι”][vc_row_inner row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”795″ img_size=”full” qode_css_animation=””][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Μοσχαροκεφαλή: Θέλει ώρες ψήσιμο και είναι πολύ νόστιμη. Τα μάγουλα, είναι ότι πρέπει για βραστό, γιουβέτσι ,ή κοκκινιστό.

Ελιά ή αλλιώς λαιμός ή σβέρκος: αρκετά μαλακό κομμάτι και έχει αρκετό λίπος οπότε κάνει για τα πάντα εκτός από σχάρα.

Καπάκι: Κομμάτι κρέατος πάνω από τις μπριζόλες, ότι πρέπει για κιμάς ή για βραστό και κοκκινιστό γιατί έχει συνδετικό ιστό.

Σπάλα: Ο ώμος τους ζώου. Λίγο λίπος και σχετικά σκληρό. Περιέχει το το νουά και το ποντίκι τα οποία τα κάνουμε μια χαρά βραστά ή ψητά στο φούρνο.

Σπαλομπριζόλες – Μπριζόλες: Πολύ νόστιμες για γρήγορο ψήσιμο (σχάρα, τηγάνι, κτλ.)

Στήθος, σιδηρόδρομος: Λιπαρό, νόστιμο κρέας. Πολλά κόκαλα αλλά φτηνό και ότι πρέπει για σιγομαγείρεμα σαν τα μάγουλα.

Κόντρα: Όχι τόσο μαλακό όσο το φιλέτο αλλά μπορεί και αυτό να μαγειρευτεί στο τηγάνι. Το αμέσως πιο καλό κομμάτι του μοσχαριού για γρήγορο ψήσιμο

Λάπα είναι η κοιλιά: Ότι πρέπει για νόστιμο κιμά μιας και έχει αρκετό λίπος. Στο πίσω μέρος του ζώου έχουμε το κιλότο ή αλλιώς στρογγυλό: κάνει για κιμά, ψητά, σουβλάκια.

Κότσι: Ό,τι πρέπει για σούπες.

Νουά: Πίσω μέρος του μηρού. Μαγειρεύεται ολόκληρο και κόβεται σε φέτες.

Φιλέτο: Το πιο μαλακό εκτός από την ουρά του. Ότι πρέπει για τηγάνι, σοτέ και γρήγορο ψήσιμο.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/qode_advanced_tab][qode_advanced_tab icon_pack=”font_awesome” icon=”fa-500px” tab_title=”Χοιρινό”][vc_row_inner row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”796″ img_size=”full” qode_css_animation=””][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Κεφάλι: Ιδανικό μεζεδάκι για ψητό ή τη γνωστή σε όλους μας πηχτή.

Λαιμός ή σβέρκος: Αν αναρωτιέστε από που είναι συνήθως τα κομμάτια κρέατος για τα σουβλάκια μας , ήρθε η ώρα να λύσετε την απορία σας! Είναι γενικά μαλακό και νόστιμο κρέας. Επίσης από το λαιμό παίρνουμε τις πολύ τρυφερές μπριζόλες του λαιμού.

Σπαλομπριζόλες: Οι μπριζόλες με κόκκαλο είναι πιο νόστιμες από τις μοσχαρίσιες , επειδή έχουν πολύ λίπος! Είναι κατάλληλες για τηγάνι, φούρνο, σχάρα και γκριλ.

Σπάλα – στήθος ή κότσι: Γίνεται μαγειρευτό κατσαρόλας, φρικασέ ή αργοψημένο στον φούρνο, σουβλάκια.

Φιλέτο ή το λεγόμενο ψαρονέφρι: Το πιο νόστιμο κομμάτι και το αγαπημένο των παιδιών επειδή δεν έχει λίπος ή κόκαλο. Μαγειρεύεται κυρίως στη σχάρα, σοτέ και γεμιστό στο φούρνο ή στη σχάρα.

Πανσέτες: Είναι ένα παχύ κομμάτι κρέατος, με λίπος και κόκκαλο. Βέβαια είναι πολύ νόστιμες και γίνονται στη σχάρα ή μαγειρευτές στην κατσαρόλα.

Μπούτι ή αλλιώς κότσι: Από το μπούτι φτιάχνουμε τον αγαπημένο μας γύρο ή σνίτσελ και κιμά για μπιφτέκια! Μπορεί να γίνει βραστό στην κατσαρόλα ή να σιγοψηθεί στον φούρνο ή να ψηθεί ολόκληρο αλλά και να γίνει γεμιστό.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/qode_advanced_tab][qode_advanced_tab icon_pack=”font_awesome” icon=”fa-500px” tab_title=”Αρνί”][vc_row_inner row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”1581″ img_size=”full” qode_css_animation=””][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Κεφαλάκι

Χαρακτηριστικά: Μαλακό κρέας , τρώγεται  οποιοδήποτε κομμάτι κρέας υπάρχει επάνω του, καθώς και το μυαλό.Γίνεται βραστό, ψητό ή στη σούβλα.

Λαιμός: Χαρακτηριστικά: Μαλακό και αρκετά  λιπαρό.Είναι κατάλληλος για βραστό, κοκκινιστό ή φρικασέ

Σπάλα η στήθος

Χαρακτηριστικά: Τρυφερό, αλλά πολύ λιπαρό κρέας. Ξεκοκαλισμένη γίνεται φρικασέ, κοκκινιστό, σούπα λεμονάτη  ή ριγανάτη.

Κοιλιά: Χαρακτηριστικά: Λιπαρό κρέας, χωρίς κόκαλα .Μαγειρεύεται γεμιστή με ρύζι και μυρωδικά, πιλάφι, κοκκινιστό με χυλοπίτες ή γιουβέτσι.

Καρέ – Παϊδάκια – Μπριζόλες

Χαρακτηριστικά: Τρυφερό κρέας με κόκαλα.

Καρέ: ψητό ολόκληρο με κρούστα μυρωδικών, με πατάτες στο φούρνο.

Παϊδάκια: στη σχάρα, πανέ ή φρικασέ.

Μπριζόλες: στη σχάρα, στο τηγάνι, στο φούρνο ή στην κατσαρόλα με μυρωδικά.

Σέλα- Νεφραμιά

Χαρακτηριστικά: Μαλακό και σχετικά φτωχό σε λίπος κρέας.

Σέλα: Γίνεται σοτε με κρασί και μυρωδικά, στη σχάρα, ψιλοκομμένη τας κεμπάπ.

Νεφραμιά: Μαγειρεύεται γεμιστή, ρολό ψητό της κατσαρόλας.

Μπούτι: Χαρακτηριστικά: Αρκετά τρυφερό κρέας, με σχετικά λίγο λίπος. Είναι πολύ νόστιμο γεμιστο στο φούρνο, κρασάτο και γιουβέτσι

Ποδαράκια: Χαρακτηριστικά:  Φτωχό σε λιπαρά κρέας με πολλά μικρά κόκαλα. Κατάλληλο για την αγαπημενη μας μαγειριτσα, για φρικασέ και κοκκινιστό.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/qode_advanced_tab][qode_advanced_tab icon_pack=”font_awesome” icon=”fa-500px” tab_title=”Κατσίκι”][vc_row_inner row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”1582″ img_size=”full” qode_css_animation=””][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Κεφαλάκι

Χαρακτηριστικά: Μαλακό κρέας , τρώγεται  οποιοδήποτε κομμάτι κρέας υπάρχει επάνω του, καθώς και το μυαλό.Γίνεται βραστό, ψητό ή στη σούβλα.

Λαιμός: Χαρακτηριστικά: Μαλακό και αρκετά  λιπαρό.Είναι κατάλληλος για βραστό, κοκκινιστό ή φρικασέ

Σπάλα η στήθος

Χαρακτηριστικά: Τρυφερό, αλλά πολύ λιπαρό κρέας. Ξεκοκαλισμένη γίνεται φρικασέ, κοκκινιστό, σούπα λεμονάτη  ή ριγανάτη.

Κοιλιά: Χαρακτηριστικά: Λιπαρό κρέας, χωρίς κόκαλα .Μαγειρεύεται γεμιστή με ρύζι και μυρωδικά, πιλάφι, κοκκινιστό με χυλοπίτες ή γιουβέτσι.

Καρέ – Παϊδάκια – Μπριζόλες

Χαρακτηριστικά: Τρυφερό κρέας με κόκαλα.

Καρέ: ψητό ολόκληρο με κρούστα μυρωδικών, με πατάτες στο φούρνο.

Παϊδάκια: στη σχάρα, πανέ ή φρικασέ.

Μπριζόλες: στη σχάρα, στο τηγάνι, στο φούρνο ή στην κατσαρόλα με μυρωδικά.

Σέλα- Νεφραμιά

Χαρακτηριστικά: Μαλακό και σχετικά φτωχό σε λίπος κρέας.

Σέλα: Γίνεται σοτε με κρασί και μυρωδικά, στη σχάρα, ψιλοκομμένη τας κεμπάπ.

Νεφραμιά: Μαγειρεύεται γεμιστή, ρολό ψητό της κατσαρόλας.

Μπούτι: Χαρακτηριστικά: Αρκετά τρυφερό κρέας, με σχετικά λίγο λίπος. Είναι πολύ νόστιμο γεμιστο στο φούρνο, κρασάτο και γιουβέτσι

Ποδαράκια: Χαρακτηριστικά:  Φτωχό σε λιπαρά κρέας με πολλά μικρά κόκαλα. Κατάλληλο για την αγαπημενη μας μαγειριτσα, για φρικασέ και κοκκινιστό.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/qode_advanced_tab][/qode_advanced_tabs][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space height=”30px” css=”.vc_custom_1538737217297{padding-top: 2% !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image=”790″ background_image_as_pattern=”without_pattern” padding_top=”180″ z_index=””][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=”” el_class=”banner-btm”][vc_column][vc_row_inner row_type=”row” use_as_box=”use_row_as_box” type=”grid” text_align=”left” padding_top=”40″ padding_bottom=”40″ css_animation=”” css=”.vc_custom_1539171065097{margin-top: -8% !important;background-image: url(http://kre-pap.gr/wp-content/uploads/2018/10/background-pattern.jpg?id=777) !important;background-position: 0 0 !important;background-repeat: repeat !important;}”][vc_column_inner width=”1/12″][vc_single_image image=”779″ img_size=”full” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”8/12″][vc_column_text]

Νόστιμες Συνταγές

[/vc_column_text][vc_separator type=”normal” color=”#f05023″ thickness=”1″ up=”10″ el_class=”sep60 left”][vc_column_text el_class=”p16 blue”]Επιλέγουμε για εσάς εύκολες συνταγές, με αγνά υλικά που μπορείτε να προμηθευτείτε από τα κρεωπολεία ΚΡΕ-ΠΑΠ.
Βάζουμε τα υλικά, βάζετε την καλή διάθεση.. και καλή σας όρεξη![/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”delivery-btn” width=”3/12″ css=”.vc_custom_1539163529248{padding-right: 55px !important;}”][vc_empty_space][button size=”large” target=”_self” hover_type=”default” text_align=”right” text=”ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ” color=”#11154f” hover_color=”#11154f” border_color=”#11154f” hover_border_color=”#11154f” link=”http://kre-pap.gr/syntages/”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space height=”130px”][/vc_column][/vc_row]