kre-pap-logo2

Μοσχαράκι Λεμονάτο

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column width="1/3"][vc_column_text css=".vc_custom_1538739704446{margin-bottom: 0px !important;}"]
ΥΛΙΚΑ
[/vc_column_text][vc_separator type="normal" color="#f05023" thickness="1" up="10" el_class="sep60 left"][vc_column_text]
  • 1 κιλό μοσχάρι νουά ή ποντίκι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα μανιταριών (400 γρ.)
  • χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • μισό κρασοπότηρο λάδι
  • 1 κουταλάκι κορνφλάουρ
  • αλάτι και πιπέρι
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text css=".vc_custom_1538739709462{margin-bottom: 0px !important;}"]
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
[/vc_column_text][vc_separator type="normal" color="#f05023" thickness="1" up="10" el_class="sep60 left"][vc_column_text]Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει. Βάζουμε στην χύτρα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες, και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε τα υλικά, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάσει το κρέας, κλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 45 λεπτά περίπου. Αν προτιμήσετε την κατσαρόλα, ο χρόνος μαγειρέματος είναι φυσικά περισσότερος, γύρω στην 1,5 ώρα περίπου. Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ανοίγουμε την χύτρα ή την κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό του λεμονιού και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας, ώστε να δέσει όμορφα η σάλτσα μας. Σερβίρουμε το μοσχαράκι με το συνοδευτικό που προτιμάμε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Facebook
Twitter
Email
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Article

Starred Lamb

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, risus ac hendrerit consectetur, elit nisl luctus est.

Fresh Meat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, risus ac hendrerit consectetur, elit nisl luctus est.

Organic Dishes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, risus ac hendrerit consectetur, elit nisl luctus est.

Butcher Review

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, risus ac hendrerit consectetur, elit nisl luctus est.