
08 Οκτ Μοσχαράκι Λεμονάτο
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχάρι νουά ή ποντίκι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κονσέρβα μανιταριών (400 γρ.)
- χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- μισό κρασοπότηρο λάδι
- 1 κουταλάκι κορνφλάουρ
- αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Βάζουμε στην χύτρα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες, και τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε τα υλικά, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάσει το κρέας, κλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 45 λεπτά περίπου. Αν προτιμήσετε την κατσαρόλα, ο χρόνος μαγειρέματος είναι φυσικά περισσότερος, γύρω στην 1,5 ώρα περίπου.
Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ανοίγουμε την χύτρα ή την κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό του λεμονιού και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας, ώστε να δέσει όμορφα η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε το μοσχαράκι με το συνοδευτικό που προτιμάμε.
No Comments